e-hulpvlaanderen

Informatie e-hulp, Mediawijsheid en vormingen in Vlaanderen

Boek Informatie

Tweede herziene uitgave Sept 2013


Internet als methodiek in de jeugdzorg

'een extra taal' 


Een boek met methoden en handvatten om te starten met sociale media in de hulpverlening.  Deze methoden zijn zowel face to face te gebruiken als over aan afstand. Niet enkel online hulpverlening dus, maar internet als methodiek in de één op één begeleiding. 

Wie met Jongeren werkt, heeft uiteraard hun digitale revolutie opgemerkt. Dagelijks online is een must geworden in de huidige jongerencultuur.  Ook in de hulpverlening voeren de jongeren de druk op om meer online te zijn, vragen ze om meer en betere computers en vertonen ze allerhande gedrag op verschillende social network sites.  De hulpverlening weet soms niet goed hoe hiermee om te gaan, laat staan dat er bij hulpverleners nog meer vragen bestaan over het inzetten van het internet als instrument binnen de hulpverlening.

Deze uitgave reikt handvatten aan om social media ook te gebruiken om jongeren te begeleiden. Stap voor stap wordt uitgelegd hoe hulpverleners binnen eigen organisatie op een veilige manier op het digitale spoor kunnen geraken en hoe ze effectief de social media kunnen inzetten om met jongeren te werken.  Een aantal kant - en - klare methoden  worden uitgelegd en geïllustreerd om aan de slag te gaan met jongeren in de hulpverlening.  Deze methoden zijn ontwikkeld en uitgeprobeerd in verschillende organisaties binnen de jeugdzorg.  

Dit boek is geschreven vanuit de organisatie Tonuso (Jo Van Hecke) in samenwerking met eSocialWork (Davy Nijs) en Katholiek Hogeschool Kempen (Jan Dekelver) 

Bestellen kan in elke boekhandel via:

Met steun van:

Extra's:

referentielijst.docx

BijlagePersonalia.docx

© 2020   Gemaakt door Jo Van Hecke.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Algemene voorwaarden