e-hulpvlaanderen

Informatie e-hulp, Mediawijsheid en vormingen in Vlaanderen

Media Train

 

 

Media Train forum met tal van vragen en antwoorden op deze link:   Klik Hier

Leren omgaan met media is een nieuwe nood in het hulpverleningslandschap en tegelijk een nieuwe opdracht voor elke hulpverlener.

 

Een project van Tonuso vzw  in samenwerking met: Katholieke Hogeschool Limburg, Thomas More Kempen (K-Point), Jongerenbegeleiding Informant vzw, Steunpunt Jeugdhulp.


Het medialandschap wijzigde de voorbije 20 jaar grondig. We kunnen ons haast geen wereld meer voorstellen zonder sociale media, online toepassingen en apps. Ook binnen de jeugdhulp zie je een verschuiving in het gebruik van media. Naast de onvoorstelbare mogelijkheden bots je natuurlijk ook op valkuilen en moeilijkheden.


We zien in de praktijk nog teveel dat jongeren en volwassenen zich te weinig bewust zijn van verleidelijke reclameboodschappen, malafide verkopen en ook op communicatief vlak de bal misslaan.

Hoe ga je in je werking met mediamateriaal om, wat wordt er op het net geproduceerd en hoe wordt het verspreid, hoe communiceer je binnen de online wereld? Vragen waar de begeleider van vandaag een antwoord op moet hebben.


Leren omgaan met deze media is dus een nieuwe nood en tegelijk een nieuwe opdracht voor de hulpverlener.


We hebben het dan niet enkel over ICT vaardigheden maar ook om media-bewustzijn, bewustzijn en inzicht in de mechanismes van commerciële communicatie.  Media Train wil de komende twee jaar begeleiders en  verantwoordelijken uit de Bijzondere Jeugdzorg trainen. Hiervoor voorzien we gratis coaching en opleidingen in de voorzieningen zelf.

We hopen dat u als lezer regelmatig terugkomt naar deze sites voor updates rond het project Media Train.

© 2020   Gemaakt door Jo Van Hecke.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Algemene voorwaarden